15 Temmuz 2011 Cuma

O Vatanın Orta Yerine Sıçarım!!!


O Vatanın Orta Yerine Sıçarım.

İnsanlar ölmüş; sizin ve bizim taraftan nerdeyse 20 insan ölmüş. 20 İnsan artık burada değil. Yani artık onlara yolda denk gelme ihtimaliniz yok. Sizin bakkaldan ekmek alma ihtimalleri de yok. Kaldırımdan geçerken size omuz atma ihtimalleri yok. – Bir de uyarayım bu yazı çok insancıl gibi görünebilir gözünüze- E öyle de zaten. – Devam edelim… 20 insan demir kurşunlarla, çelik patlayıcı parçalarıyla artık yok.

Süt bile içemeyecekler artık.

Ulan! insan neden süt içemesin? Dünyadasın şuan buradasın. Yandakine küfret, yumruk falan at, parasını falan al elinden, gözünü falan oy, hayatını falan karart, yedi sülalesine tecavüz et. O kadar boktan ki dünya (insanlar olduğu için) pezevengin biri bir metal parçasını bulur, satar para alır sen ölürsün. Ölürsün, para verirler, satın almaya çalışırlar ruhunu aynı pezevenkler. Metali bulup dünyaya sokan pezevenkle şuan süt içmeye engel pezevenk aslında çok benziyor birbirine.

Sütüne sıkılan kurşunun yönü değil, sütteki etkisi önemli. Ülkemde şu ara süt davası sürüyor. Bizim sütümüz barışçıl olsun. Analar ağlamasın, kan dökülmesin, süt içme özgürlüğümüz elimizden alınmasın. Bunu kim söylerse söylesin. HAKLI.

‘‘ (Bu bölüm italik olsun) Kardeşini askere yollamış bir arkadaşım var. Arkadaşımın askere yollanmış bir kardeşi var/dı. Komutanın arabası var güzel mi güzel. Şoförü de var, asker mi? Asker. Benim ark/kardeşte asker aynı anda. Araba çarpar. Ölür mü? … . Evet. Kayıp mı kayıp askerde mi? Evet ama şehit değilmiş. Araba çarptı. Süt var mı yok? Kurşun da yok. O zaman Şehit de yok. Çok önemi de yok ama benim için yok. Onların için Şehit kelimesi önemli.  Canını yakıyorsun. Bir kalbini kırıyorsun. Şehit değil!!

(Bu bölüm KALIN yazılsın) ……….. küfetmiycem!!!  Bu çocuğu oraya çağırıp. Biz bir sınır çizdik gel bekle başını diyen sen değil misin? Vatan diye ad koyup bayrak diken sen değil misin? O ya da başka bir çocuğa ya da hatta benim ağabeyime, bana bu ülkede doğdun başka seçeneğin yok sınırlar var gidemezsin diyen sen değil misin? Oyuncak silahı bile sevmedim ben belki gerçeği çok ağır taşımam dedim, zorla elime tutuşturan sen değil misin? Yahu bir onların içinden bişi fırlar adam falan ölür diye söyledim ben sana. Bu vatan sağ olsun diyen sen değil misin? E sevdiğimin arabası da kamuflajlı falandı. Vatan sağ olsun diye asker yeşili bir trafik kazası işte. Vatan Sağ İşte... ama çocuk değil.  Bak çocuk senin yüzünde bir kayıp. Ailesi de derki oğlumuz vatana şehit. Kırmasana insanların kalbini pzvnk!  ’’

(Gerçek hikaye idi.)

YORUM (Bu bölüm normal yazılacak) Sorun vatanın sağ olması değil.
Üzerinde mutlu insanların Sağ Olmadığı O Vatanın Orta Yerine Sıçarım. 

3 yorum:

  1. baktığım yerde yoksa benim kardeşim bunun bi sorunlusu olmalı idi... 4 yıldır süren hukuksal mücadelemde kazada kaybettiğim CANIM'a henüz şehit denmedi...
    kim; neden; nasıl derken söylediğim birşey var...
    asla VATAN SAĞOLSUN değil...hala kardeşim şehit değilse YARGI önünde... burası bana vatan değil

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle;
    Blog dünyasına hoşgeldin ..
    Sonralıkla;
    ''Pire için yorgan yakmak'' deyimini bir daha gözden geçir ..
    Kişilerle kurumları ve kişilerin hizmet ettikleriyle kurumların hizmet etmeye çalıştıkları şeyleri birbirinden ayrıştırma başarısına gözünü dik ..
    Bunları bir düşün(ün) ..
    Öperim ..

    YanıtlaSil
  3. merhaba.. acelem olduğu halde başlığı görünce dayanamadım, bir okuyayım dedim. çok yerinde bir yazı olmuş. aşırılık yok. kabaca söyleyebilirim ki yazdığın kadar açık seçik, gözler önünde olan bir durum. pire için yorgan yakmak olarak algılamıyorum ben. çok şey söylemek isterdim, ama vaktim yok. en yakın zamanda görüşmek üzere..
    sevgiler..

    YanıtlaSil